onderzoekt en activeert communities

Elke organisatie, van klein tot groot, is een gemeenschap, een community. Hetzelfde geldt voor een buurt of een wijk. Graag neemt MarktCheck je mee in de wereld van community-onderzoek én activering. Het gaat dan om:

Horen van de doelgroep

Om te kunnen onderzoeken, vertaalt MarktCheck de community naar een of meer doelgroepen. Daarna gaat het om het horen van de doelgroep(en), de dingen die goed gaan én de dingen die beter kunnen.

Die informatie levert MarktCheck op twee manieren: niet alleen meten, maar vooral ook beleven. Dus harde data én laten beleven waar die data voor staat. Alleen zo maakt de opdrachtgever echt contact met de wereld van de doelgroep.

En alleen dan herkent de doelgroep zichzelf echt in de onderzoeksresultaten. 

Verbinden van de community

Deze nadruk op ‘beleven’ maakt het tweede doel van MarktCheck mogelijk: het activeren van communities.

Dat doen we door verbinding. Medewerkers met het management, relaties met de organisatie, wijkbewoners met de gemeenteraad en -ambtenaren. En heel belangrijk: verbinding van de doelgroep met zichzelf.

Verbinding zorgt voor de kracht van samen en dát activeert.

Verhalen achter de cijfers

Om te kunnen verbinden, gaat MarktCheck op zoek naar de verhalen achter de cijfers. Met interviews en groepssessies. Met associatiekaarten of praatplaten. Met StoryTelling-technieken. Dat laat de cijfers leven, want iedereen heeft een verhaal. 

De cijfers en de verhalen samen leveren de input waar een organisatie als community echt mee verder kan.

Want uiteindelijk doen mensen het niet voor de cijfers maar voor het verhaal.

MarktCheck onderzoekt:

De kracht van samen

Hiernaast zie je wat een geactiveerde community doet: samen een doel bereiken dat individueel onmogelijk is. Bewust, behulpzaam en liefst met een gezonde dosis lol. Dat is de kracht van samen!

Stel hier je vraag