Klantonderzoek Dorp, Stad en Land

Dorp, Stad en Land ondersteunt gemeenten die geen eigen Welstandscommissie hebben. De Ruimtelijk Commissie van Dorp, Stad en Land kan ingeschakeld worden voor het voorbespreken van en advisering over bouwplannen in de gemeente.

De veranderingen in de bedrijfsomgeving van Dorp, Stad en Land, waaronder de komst van de Omgevingswet, maakten het relevant om na te denken over strategievorming. Een logisch onderdeel daarvan is een klantonderzoek dat Dorp, Stad en Land inzicht zou geven in de tevredenheid en loyaliteit van hun huidige klanten (gemeenten). Daarnaast wilde Dorp, Stad en Land de wensen en behoeften van gemeenten in kaart brengen om deze te vertalen naar concrete input voor productontwikkeling.

MarktCheck heeft dit onderzoek uitgevoerd en zo Dorp, Stad en Land inzicht kunnen geven in de mate van tevredenheid van gemeenten over hun dienstverlening en hun organisatie. Deze gemeenten waren vol lof over de Ruimtelijke Commissie van Dorp, Stad en Land. Zij wordt gezien als betrouwbaar en onafhankelijk met een hoge toegevoegde waarde voor gemeente en aanvrager.  De vraag was dan ook vooral: waarom timmert Dorp, Stad en Land niet meer aan de weg en laten ze meer zien welke enorme kennis ze in huis hebben? 

Opdrachtgever: Dorp, Stad en Land

Medewerkersonderzoek zélf is al een interventie

Medewerkersonderzoek zélf is al een interventie

Een medewerkersonderzoek wordt vaak gehouden om zicht te krijgen op welke HR-interventies er nodig zijn. Naar mijn mening is het onderzoekstraject zélf al een interventie voor de organisatie. In dit artikel beschrijf ik mijn kijk hierop.   Het doen van onderzoek...

Lees meer
5 vragen over anonimiteit in medewerkersonderzoek

5 vragen over anonimiteit in medewerkersonderzoek

Vaak wil men meer weten over de anonimiteit in de medewerkersonderzoeken die ik uitvoer. Ik krijg dan van medewerkers vragen als ‘Hoe anoniem is dit onderzoek?’ , ‘Hoezo anoniem, je gebruikt mijn e-mailadres?!’, ‘Hoe kom je aan mijn e-mailadres?’. Waar het om gaat is...

Lees meer
Stel hier je vraag