Over Ellen Stokman

Onderzoek en projectmanagement

“Hoewel ik tijdens mijn carrière als marktonderzoeker bij Hunter Douglas en EVO flink heb kunnen bijdragen aan groei en kwaliteit en ook voldoende de ruimte kreeg voor een eigen invulling, bleef het toch kriebelen. Want ik zag dat de kwaliteit van ‘grote onderzoeksbureaus’ vaak achterbleef bij hun imago en helemaal bij hun tarifering. Ondertussen groeide mijn expertise alleen maar… Daarom heb ik in 2016 de stap gezet naar een eigen bureau waarin ik vol kon inzetten op mijn eigen ideeën over hoe onderzoek meer kan opleveren en prettiger is voor alle betrokkenen. In mijn markt mis ik in ‘gewoon’ onderzoek de ruimte voor het gesprek, het echt op zoek gaan naar de onderstroom binnen een community. Dat is ook iets waar mijn hart ligt en waar ik goed in ben: uitzoeken wat er werkelijk speelt en dat inzichtelijk en toegankelijk presenteren. 

“MarktCheck wil er alles aan kúnnen doen om onderzoek betekenisvol te laten zijn voor de kracht van samen.”

Daarnaast ligt mijn hart bij projectmanagement. Ik hou het overzicht, werk graag samen met ICT/HR voor de juiste bestanden, help bij de interne communicatie over het onderzoek, beschik voor de deelgebieden over een netwerk van experts die mijn werkwijze kennen en onderschrijven. Ik ben trots op mijn top team met experts op alle onderdelen van en raakvlakken met onderzoek, zodat het niet alleen kennis oplevert, maar de community ook activeert.

Want dat is mijn derde passie: ervoor zorgen dat een onderzoek niet in de la belandt. Dat is zonde voor alle betrokkenen. Daarom presenteer ik de uitkomsten niet alleen toegankelijk en liefst interactief, maar biedt MarktCheck ook coaching/training en mediation om invulling te geven aan de onderzoeksresultaten. 

Stel hier je vraag