Hoe kunnen we beter lobbyen voor onze leden?

BMZM, de Beroepsvereniging voor Mantelzorgmakelaars, vroeg MarktCheck om een ledenonderzoek onder haar leden te doen. Het doel was om meer inzicht in de bedrijfsvoering van de leden te krijgen. Zoals: hoeveel mantelzorgers helpen onze leden? Hoeveel mantelzorgmakelaars doen dit naast hun baan? Welke ziektekostenverzekeringen vergoeden deze kosten? Welke uurtarieven worden gehanteerd?

Om het de leden gemakkelijker te maken deze vragen te beantwoorden, hebben we allereerst een invulhulp ontwikkeld waarmee ze hun gegevens konden ordenen. Vervolgens was er de vragenlijst, die naadloos aansloot op deze invulhulp.

Nu weet de BMZM veel beter hoe de leden er zakelijk voor staan. En kan zij onderbouwd en ferm hun belangrijke werk onder de aandacht brengen bij het Ministerie van VWS, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en andere relevante partijen.

Opdrachtgever: BMZM, Beroepsvereniging voor Mantelzorgmakelaars

Medewerkersonderzoek zélf is al een interventie

Medewerkersonderzoek zélf is al een interventie

Een medewerkersonderzoek wordt vaak gehouden om zicht te krijgen op welke HR-interventies er nodig zijn. Naar mijn mening is het onderzoekstraject zélf al een interventie voor de organisatie. In dit artikel beschrijf ik mijn kijk hierop.   Het doen van onderzoek...

Lees meer
5 vragen over anonimiteit in medewerkersonderzoek

5 vragen over anonimiteit in medewerkersonderzoek

Vaak wil men meer weten over de anonimiteit in de medewerkersonderzoeken die ik uitvoer. Ik krijg dan van medewerkers vragen als ‘Hoe anoniem is dit onderzoek?’ , ‘Hoezo anoniem, je gebruikt mijn e-mailadres?!’, ‘Hoe kom je aan mijn e-mailadres?’. Waar het om gaat is...

Lees meer
Stel hier je vraag